"Nestle" Cipiripi

Bez autora
Jun 19 2011

Fabrika prehrambenih proizvoda "Centroproizvod" dobija novog vlasnika. "Nestle" kupuje "Centroproizvodov" asortiman za kulinarstvo, proizvodnju napitaka i konditorskih proizvoda. Švajcarska kompanija "Nestle" preuzeće fabriku prehrambenih proizvoda "Centroproizvod". To znači da će "Nestle" kupiti prepoznatljivu "C" robnu marku, koja u svom sastavu ima asoritman za kulinarstvo, napitke i konditorske proizvode. "Nestle" će, tako, kupiti i fabriku u Surčinu. Švajcarska kompanija očekuje da će već u ovoj godini prodaja proizvoda iznositi oko 2,5 milijardi dinara. Ta kupovina strateški je potez kojim "Nestle" jača u regionu. Portfolio "Centroproizvoda" je veoma sličan našem, a lokalna proizvodnja u surčinskom postrojenju sa svojim mogućnostima za distribuciju za nas predstavlja veliku vrednost.

Fabrika prehrambenih proizvoda "Centroproizvod" dobija novog vlasnika. "Nestle" kupuje "Centroproizvodov" asortiman za kulinarstvo, proizvodnju napitaka i konditorskih proizvoda.

Švajcarska kompanija "Nestle" preuzeće fabriku prehrambenih proizvoda "Centroproizvod".

To znači da će "Nestle" kupiti  prepoznatljivu "C" robnu marku, koja u svom sastavu ima asoritman za kulinarstvo, napitke i konditorske proizvode.

"Nestle" će, tako, kupiti i fabriku u Surčinu. Švajcarska kompanija očekuje da će već u ovoj godini prodaja proizvoda iznositi oko 2,5 milijardi dinara.

Predsednik Upravnog odbora "Nestle Adriatika" Marko Travalja istakao je da je ta kupovina strateški potez kojim "Nestle" jača u regionu.

"Portfolio 'Centroproizvoda' je veoma sličan našem, a lokalna proizvodnja u surčinskom postrojenju sa svojim mogućnostima za distribuciju za nas predstavlja veliku vrednost", rekao je Travalja.

"Nestle" u Srbiji ima oko 500 zaposlenih i već upravlja fabrikom u Staroj Pazovi.

Početkom godine spekulisalo se da su za "Centroproizvod" zainteresovane međunarodne grupe "Nestle" i "Dr Etker" i tada je vrednost transakcije procenjivana na 90 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik